ГУ ДФС у Черкаській області нагадує підприємствам та ФОП, що з 1 січня 2016 року застосовуватимуться санкції до окремих суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати реєстратори.

Так, згідно пункту 9 II «Прикінцеві положення» Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами, внесеними Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» тимчасово звільнені від санкцій у разі незастосування РРО:

до 1 липня 2015 року - суб’єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції). Санкції за порушення вчинені у період з 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до підприємців, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання реєстраторів розрахункових операцій, включених до державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, і ввели / введуть в експлуатацію такі реєстратори до 1 січня 2016 року;

до 1 січня 2016 року - суб’єкти господарювання при виконанні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у разі, якщо ці операції виконуються не в касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням ПТКС.

Отже, вказані суб’єкти господарювання, які з 1 січня 2015 цього року повинні застосовувати РРО, отримали на півроку звільнення від санкцій, що дає їм змогу зареєструвати, ввести в експлуатацію відповідні реєстратори для виконання вимог чинного законодавства.

Також нагадуємо підприємцям, що термін використання РРО, які не створюють контрольну стрічку в електронній формі – до 1 січня 2016 року. До цього часу власники РРО мають вивести з експлуатації касові апарати, які не створюють контрольну стрічку в електронній формі та не забезпечують подання по електронних каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків та забезпечити проведення з 1 січня 2016 року розрахунки виключно з використанням реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі.

Крім того з 1 січня 2016 року зобов’язані при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО платники єдиного податку ІІ групи (фізичні особи-підприємці) у разі перевищення обсягу доходу 1 млн. грн. у 2015 році незалежно від місяця, у якому відбулося таке перевищення.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...