Законом України від 12 листопада 2015 року №802-VIII «Про внесення зміни до Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» щодо уточнення об’єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування» викладено у новій редакції абзац четвертий пункту 1 статті 2 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування». Закон №802-VIII опублікований 01.12.2015 в газеті «Голос України» №226 і набере чинності з 1 січня 2016 року.

Із вказаної дати для платники єдиного податку, віднесені до четвертої групи, не відшкодовуватимуть витрати на виплату і доставку пільгових пенсій працівникам. Для вказаної категорії платників відповідний об'єкт оподаткування вилучений із Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування».

Також Законом №802-VIII визначено, що сума заборгованості фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», що утворилася в період з 1 січня 2015 року до 1 січня 2016 року у платників єдиного податку четвертої групи, підлягає списанню у порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду України за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах трудових відносин, соціального захисту населення.

Водночас для платників збору на обов’язкове державне пенсійне страхування – платників єдиного податку першої — третьої груп, які використовують працю найманих працівників, об’єктом оподаткування залишаються фактичні витрати на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів «б» - «з» статті 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до досягнення працівниками пенсійного віку.

З текстом Закону №802-VIII можна ознайомитись за посиланням: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/802-19

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...