З 1 січня 2016 року органами ДФС буде здійснюватися процедура надання статусу уповноваженого (схваленого) експортера суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності, які експортують товари преференційного походження з України до країн Європейського Союзу, до складу якого входить Австрія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польша, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція, Естонія.

Статус уповноваженого (схваленого) економічного експортера надається Черкаською митницею ДФС безоплатно на товари, як власного виробництва, так і закуплені на території України, що експортуються до держав Європейського Союзу, протягом 30 календарних днів, відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 року №1678- VІ (набуває чинності з 01 січня 2016 року) та Порядку надання та анулювання митницею статусу уповноваженого (схваленого) експортера, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.10.2014 №1013.

Даний статус надає можливість отримати тарифні преференції українському експортеру товару без оформлення сертифікату з перевезення форми «EUR.1», самостійно визначивши походження товарів на комерційних та товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару.

Для отримання статусу уповноваженого (схваленого) експортера необхідно звертатися до Черкаської митниці ДФС за адресою: м.Черкаси, вул. О.Дашкевича,76, тел. (0472) 377003, 328278 (відділ адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання).

Головне управління ДФС у Черкаській області.
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...