З 1 січня 2016 року органами ДФС буде здійснюватися видача сертифікатів на товари українського походження, що експортуються до країн Європейського Союзу, до складу якого входить Австрія, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція, Естонія.

Сертифікат з перевезення за формою «ЕUR.1» є документом, який призначений для застосування до товарів тарифних преференцій у країнах ЄС.

У разі якщо в країну-імпорту товари оподатковуються за нульовою ставкою ввізного мита Митного тарифу Європейського Союзу, видача сертифіката з перевезення за формою «ЕUR.1» не здійснюється.

В мережі інтернет за наступними адресами розміщено Митний тариф Європейського Союзу:

http://www.exporthelp.europa.eu/thdapp/display.htm?page=form%2Fform_MyExport.html&docType=main&languageId=en, або

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric_consultation.jsp?Lang=en

Лист ДФСУ від 27.10.2015 №39408/7/99-99-25-02-03-17 «Про підготовчі заходи до адміністрування походження товарів при експорті в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Якщо ставка ввізного мита відмінна від нульової, то для експорту товарів з України в країни ЄС та отримання пільг в оподаткуванні Вам необхідно:

ознайомитися з Угодою про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 року №1678- VІ (набуває чинності з 1 січня 2016 року)

ознайомитися з Порядком заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення товару «ЕUR.1» відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з автономної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18.11.2014 №1142.

Для отримання сертифіката з перевезення товару за формою «ЕUR.1» необхідно звертатися до Черкаської митниці ДФС за адресою: м.Черкаси, вул. О.Дашкевича,76, тел. (0472) 377003, 328278 (відділ адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання (або за місцем розташування митного поста).

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...