Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що з 1 січня п.р. набрав чинності Закон України від 25.12.2015 р. № 928-VIII “Про Державний бюджет України на 2016 рік”.

Вказаним законом з 1 січня п.р. встановлену мінімальну заробітну плату у місячному розмірі в сумі 1378 гривень.

Відповідно до Податкового кодексу України ставки єдиного податку для платників 1 та 2 груп установлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом станом на 1 січня податкового (звітного) року, а для групи 3 (до якої ввійшли як фізичні, так і юридичні особи) - у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Відповідно до рішення Черкаської міської ради від 25.06.2015 р. № 2-1312 “Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси”, у 2016 році ставка єдиного податку для платників 1 групи становитиме 137,80 грн. за календарний місяць (10% від мінімальної заробітної плати).

Відповідно до вказаного рішення Черкаської міської ради у 2016 році ставка єдиного податку для платників 2 групи становитиме 275,60 грн. за календарний місяць (20% від мінімальної заробітної плати).

Також, ДПІ у м. Черкасах доводить до відома платників юридичних осіб та фізичних осіб – приватних підприємців, які перебувають на 3 групі спрощеної системи оподаткування, що з 1 січня п.р. набрав чинності Закон України від 24.12.2015 р. № 909-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення
збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році”. Відтепер для вказаної категорії платників обсяг отриманого протягом календарного року доходу не повинен перевищувати 5 млн. грн. (раніше розмір такого доходу становив 20 млн. грн.).

Відповідно до вказаного закону, для платників 3 групи відсоткові ставки становлять:

3% доходу - за умови окремої сплати ПДВ;

5% доходу - у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

З цією та іншою актуальною податковою інформацією платники м. Черкаси можуть ознайомитись на сторінці ДПІ у м. Черкасах у Facebook за адресою: https://www.facebook.com/ДПІ-у-м-Черкасах-ГУ-ДФС-у-Черкаській-області-435833196615260/

ДПІ у м. Черкасах

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...