На сьогоднішній день питання легалізації трудових відносин та доходів громадян залишається актуальною проблемою під час працевлаштування. Деякі роботодавці намагаються застосовувати різні форми нелегальних трудових відносин. Це, зокрема: використання праці громадян без укладення трудових договорів, виплата зарплати “в конверті” при легальному працевлаштуванні і т.п. Зарплата в «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою чимало негараздів як для країни в цілому, так і для самого працівника. Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на відпустки, оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, допомогу по безробіттю, на гарантії за колективним договором та на пенсійне забезпечення. Тому заробітна плата у «конвертах» – це лише тимчасове благо, а от майбутнє нелегальних працівників фактично залишається безперспективним.

Працівники Державної податкової інспекції у м. Черкасах постійно проводять заходи, спрямовані на легалізацію підприємницької діяльності та найманої праці. Так, протягом грудня 2015 року проведено 62 фактичні перевірки за результатами розгляду скарг на ФОП, які здійснюють господарську діяльність в сфері торгівлі, громадського харчування, надання послуг в м. Черкаси. Також проводились контрольно-перевірочні заходи щодо виявлення осіб без державної реєстрації та притягнення їх до відповідальності відповідно чинного законодавства. Зокрема, протягом грудня 2015 року здійснено 52 обстеження місць здійснення підприємницької діяльності. В ході проведення перевірок були виявлені необліковані наймані працівники.

«В результаті проведених заходів 62 найманих працівників були офіційно оформлені згідно вимог законодавства, легалізовано заробітної плати в сумі 99,2 тис. грн., додаткові щомісячні надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб складають 14,9 тис. грн. Складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення, а саме про здійснення господарської діяльності без державної реєстрації (ст. 164). Також протягом вказаного періоду проведено 96 роз’яснень податкового законодавства», - зазначила заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Анна Білик.

Анна Білик наголосила, що працівникам під час працевлаштування слід знати, що оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку і офіційне отримання заробітної плати - це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок. Необхідно зрозуміти, що захистити себе можна тільки законним шляхом. А це можливо в тому випадку, коли відносини з роботодавцем офіційно оформлені.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...