Державна податкова інспекція у м. Черкасах звертає увагу, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» у новій редакції викладено підпункт 177.5.1 пункту 177.5 статті 177 Податкового кодексу України.

Так, з 1 січня 2016 року авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платниками податку самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (19 квітня, 19 липня і 19 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.

Таким чином, для фізичних осіб – підприємців під час заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859, яка подається за 2015 рік, у додатку Ф4 «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою», не виникає обов’язку розрахунку квартальних авансових платежів по податку на доходи фізичних осіб. Отже, фізичні особи-підприємці не заповнюється рядок 6 розділу II додатку Ф4.

Звертаємо увагу, що доходи, отримані самозайнятими особами з 01 січня 2016 року, оподатковуються за ставкою, визначеною пунктом 167.1 статті 167 Податкового Кодексу у редакції Закону №909 у розмірі 18 відсотків.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...