ГУ ДФС у Черкаській області звертає увагу на розміщені в базі «ЗІР» питання – відповіді щодо податкових змін – 2016 (ПДВ та акцизний податок).

1. Який порядок повідомлення платників ПДВ - суб’єктів спеціального режиму оподаткування про реквізити нових електронних рахунків, відкритих з 1 січня 2016 року?

Відповідь: Для забезпечення розрахунків з бюджетом та перерахування коштів на спеціальні рахунки, сільськогосподарським підприємствам, які станом на 01.01.2016 зареєстровані суб’єктами спеціального режиму оподаткування, Державною казначейською службою України відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, відкрито додаткові електронні рахунки (3 клас рахунків, розділ 37 «Рахунки, інших клієнтів та банків», група 375 «Інші спеціальні рахунки») для кожного з виділених у п. 209.2 ст. 209 Податкового кодексу України видів операцій.  Після надходження від Державної казначейської служби України повідомлень про відкриття електронних рахунків платника податку ДФС інформує платника податку про реквізити його електронних рахунків.
     Крім того ДФС впроваджено електронний сервіс для платників податку за формою (J/F1302301), скориставшись яким є можливість за запитом отримати реквізити електронного рахунку та інформацію щодо залишку коштів на такому рахунку. Питання – відповідь розміщено у категорії 101.08

2. Який порядок оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання зернових та технічних культур, а також операцій з вивезення таких культур за межі митної території України в митному режимі експорту, з 01.01.2016?

Відповідь:  Починаючи з 1 січня 2016 року операції з постачання зернових та технічних культур на митній території України оподатковуються ПДВ за ставкою 20 відсотків, а операції з вивезення в митному режимі експорту зернових та технічних культур підлягають оподаткуванню за ставкою 0 відсотків. Питання – відповідь розміщено у категорії 101.29.01

3. Які ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої (в т.ч. слабоалкогольні напої та пиво) діють з 1 січня 2016 року?

Відповідь:    Ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої та пиво встановлені п.п. 215.3.1 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України, застосовуються з 1 січня 2016 року, крім ставок акцизного податку на алкогольні напої, які підлягають маркуванню марками акцизного податку, та ставок на спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду (коди згідно з УКТ ЗЕД 2208 20 12 00, 2208 20 62 00).   Ставки акцизного податку на алкогольні напої, що підлягають маркуванню марками акцизного податку, визначені Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» набирають чинності з першого числа третього місяця з дня набрання чинності Законом №909-VIII, тобто з 1 березня 2016 року.  Згідно з п.1 підрозд. 5 розд. ХХ ПКУ на спиртові дистиляти та спиртні напої, одержані шляхом перегонки виноградного вина або вичавок винограду (коди згідно з УКТ ЗЕД 2208 20 12 00, 2208 20 62 00), застосовуються такі ставки акцизного податку:

     63,50 гривні за 1 літр 100-відсоткового спирту - з 1 січня до 31 березня 2016 року;
     89,94 гривні за 1 літр 100-відсоткового спирту - з 1 квітня 2016 року;
     ставка, визначена п.п. 215.3.1 п. 215.3 ст. 215 ПКУ - з 1 січня 2017 року. Питання – відповідь розміщено у категорії 116.05

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс («ЗІР») створено у рамках Електронного Уряду з урахуванням тенденцій розвитку інформаційних технологій у сфері побудови веб-ресурсу та розглядається як інтегрований ресурс в інформаційне середовище органів ДФС, у якому уся направленість діяльності Державної фіскальної служби України, як внутрішня так і зовнішня, а також усі відповідні процеси інформаційно-довідкових ресурсів підтримуються та забезпечуються відповідними інформаційно-комп’ютерними технологіями.

Інформаційне наповнення «ЗІР» здійснюється на підставі функціональних повноважень ДФС, з урахуванням результатів всебічного аналізу інформації про потреби клієнтів, які звертаються до Контакт-центру (щорічно понад 1 млн. звернень) та з метою мінімізації витрат часу представників бізнесу на спілкування з державою.

    У розділах «ЗІР»: «Запитання – відповіді з Бази знань», «Нормативні та інформаційні документи» та «Письмові консультації» інформація систематизована по тематиках: оподаткування; митна справа; єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; електронний цифровий підпис.

Адреса розміщення ресурсу: http://zir.sfs.gov.ua/

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...