До початку роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єкти декларування повинні подавати декларації відповідно до статті 12 Закону України від 7 квітня 2011 року №3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції». Декларація про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік подається за місцем роботи (служби) посадової особи до 1 квітня.

Вказана норма стосується зокрема державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування; органів внутрішніх справ, прокуратури, СБУ, а також посадових осіб юридичних осіб публічного права, які не зазначені в пункті 1 частини першої статті 4 Закону №3206-VI.

Куди звернутись для отримання довідки про нараховані доходи за 2015 рік на себе і членів сім’ї? - Суб’єкт декларування може сформувати запит та отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків виключно для отримання інформації про себе. Це можна зробити за допомогою відповідного електронного сервісу на сайті ДФС України через Електронний кабінет платника. Умова – власний електронний ключ запитувача. Також можна отримати відомості звернувшись до ЦОП державної податкової інспекції за місцем проживання, протягом 5 робочих днів з дня звернення. Для запиту на отримання таких відомостей з собою потрібно мати паспорт та ідентифікаційний номер і скласти відповідну заяву. Члени сім’ї декларанта за такою довідкою повинні звертатись самостійно.

Нагадаємо, 22 березня 2016 року на прохання суб’єктів декларування по Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Жаврід роз’яснив, в межах компетенції органів ДФС деякі особливості заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік.

Відео, викладене на канал проекту «Допомога платнику» в YouTube, можна переглянути тут:

Тези, зразки заповнення декларації та відповіді на питання вебінару читайте: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/242269.html

Чекаємо додаткових запитань у коментарях до відео та за адресою help_payer@ukr.net

Тема чергового вебінару, який відбудеться наступного тижня – порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій. Слідкуйте за анонсами.

Ми працюємо для вас!
Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...