За повідомленням відділу реєстрації платників та електронних сервісів ГУ ДФС у Черкаській області кількість ново зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності регіону на 1 квітня 2016 року становила 1924, у т.ч. 425 юридичних осіб та 1499 фізичних осіб – підприємців. У січні-березні 2015 року зареєструвались 1523 платники. Водночас на 1 квітня 2016 року припинений 2231 суб’єкт господарської діяльності: 108 юридичних осіб та 2123 – ФОП. За перші три місяці 2015 року було припинено 2759 суб’єктів господарської діяльності області.

Кількість зареєстрованих платників податку на додану вартість на 1 квітня 2016 року становить 5629. На 1 квітня 2015 року було зареєстровано платниками ПДВ 5670 осіб.

Також як поінформували в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Черкаській області у січні-березні п.р. до місцевих бюджетів надійшло 60,7 млн.грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів – на 30,1 млн.грн. за відповідний показник 2015 року.

Нагадаємо що платники акцизного податку – суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, сплачують податок за ставкою у 5% , а платники акцизу, які здійснюють реалізацію пального, сплачують податок за ставкою 0,042 євро за кожний літр реалізованого (відпущеного) товару. Особливістю обрахування податку з роздрібного продажу пального та нафтопродуктів є те, що акциз сплачується у національній валюті і розраховується за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим НБУ, що діє на двадцятий день місяця, що передує кварталу, в якому здійснюється реалізація товару (продукції), і залишається незмінним протягом звітного кварталу. Тобто на 2 квартал 2016 року – за курсом НБУ на 20 березня 2016 року. Наразі в області зареєстровано 103 платника акцизного податку з реалізації пального.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...