ГУ ДФС у Черкаській області нагадує фізичним особам – підприємцям, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування про наближення граничного терміну сплати авансового внеску з податку на доходи фізичних осіб за I квартал – 19 квітня 2016 року.

Згідно з пп. 177.5.1 статті 177 Податкового кодексу України, з 1 січня 2016 року авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету тричі на рік до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується. Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.

Нагадаємо, що до 1 січня 2016 року (за попередньою редакцією Податкового кодексу України) фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування розраховували авансові платежі раз на рік в сумі не менш як 100 відсотків річної суми податку з оподатковуваного доходу за минулий рік (у співставних умовах) та сплачували до бюджету по 25 відсотків щокварталу – до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада. Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік проводився платником самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати. Надмірно сплачені суми податку на доходи фізичних осіб зараховувались в рахунок майбутніх платежів з цього податку або повертались платнику податку.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...