Про оновлений порядок заповнення та подання звіту з єдиного внеску (форма №Д4 (місячна) страхувальники – роботодавці дізнаються завтра, 16 червня на черговому вебінарі ГУ ДФС у Черкаській області. Лектор – завідувач сектору адміністрування єдиного внеску управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Наталія Бойко.

Початок онлайн трансляції вебінару на сайті «Допомога платнику» http://dopomogaplatnyku.ck.ua/ – 10-00 год.

Питання для спікерів чекаємо перед вебінаром та під час трансляції на адресу help_payer@ukr.net

Нагадаємо, що зміни до Форми звіту та порядку його заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.04.2016 №441, який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 06.05.2016 за №682/28812. Оновлений звіт з єдиного внеску роботодавці вперше подаватимуть у липні 2016 року (за червень).

Звіт за травень 2016 року по строку 21 червня роботодавці подають за попередньою формою та порядком, затвердженим, наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435.

Звертаємо увагу, що юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які не використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту), не подаватимуть звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (форма №Д4 (місячна).

Втім ФОП на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, варто пам’ятати, що вони зобов’язані подавати Звіт за себе (згідно з додатком 5) незалежно від того, чи ведуть підприємницьку діяльність (крім підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу). У разі самостійного визначення бази нарахування єдиного внеску ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування, та які є пенсіонерами за віком або інвалідами і отримують відповідно до закону пенсію за віком або соціальну допомогу, формують та подають до органів ДФС звіт за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом (додаток 5).

Відео попередніх вебінарів та консультацій ГУ ДФС у Черкаській області з висвітлення податкових змін – 2016 і заповнення податкової звітності переглядайте на спеціальному каналі проекту «Допомога платнику» в YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKJFJnNkoRLlDwMm0nUi8Nw

Ми працюємо для вас!
Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...