В управлінні податків і зборів з юридичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області нагадали платникам про порядок справляння рентної плати та екологічного податку у 2016 році та запропонували, у разі неправильного визначення податкового зобов’язання за 1 квартал ц.р., подати відповідні уточнюючі.

Так, з 1 січня 2016 року, із внесенням згідно Закону України від 24 грудня 2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» змін до Податкового кодексу України, відбулось збільшення (індексація) розміру ставок рентної плати та екологічного податку.

З 1 січня 2016 року:

  • ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України збільшено на 13,5% ; за спеціальне використання води – на 26,49-26,55%; за спеціальне використання лісових ресурсів – на 40,0%, а для ялини і ялиці – на 100,0%.
  • ставки екологічного податку збільшено на 25,81-26,92%.

Закликаємо платників задля уникнення заниження податкового зобов`язання та, відповідно, нарахування штрафних санкцій, при складенні відповідної податкової звітності за 2 квартал п.р. врахувати викладену вище інформацію та за необхідності внести відповідні зміни до звітності за 1 квартал шляхом подання уточнюючих розрахунків.

З початку року на сьогодні до бюджетів надійшло 22,2 млн.грн. рентної плати за спеціальне використання води; 20,7 млн.грн. рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів; 4 млн.грн. рентної плати за користування надрами та 204,9 тис.грн. рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Також надйшло 28,5 млн.грн. екологічного податку.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...