Начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів головного управління ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк звернув увагу суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на виробництво та продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів на зміни до звітності за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ, викладені у проекті наказу Міністерства «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року №49, який оприлюднений на офіційній сторінці Міністерства фінансів України для отримання зауважень та пропозицій.

Проект вказаного регуляторного акта розроблено на виконання статей 27 та 28 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Державна регуляторна служба України за результатами аналізу наказу №49 прийняла рішення від 04.07.2016 №8 щодо необхідності усунення Міністерством фінансів порушень принципів державної регуляторної політики та з метою спрощення ведення бізнесу суб’єктами господарювання, які мають ліцензії на оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Проектом наказу пропонується:

1) скоротити деталізацію кодів виноробної продукції;
2) спростити звітність в розрізі контрагентів. Зокрема, вести облік операцій з контрагентами сумарно за місяць, а не за кожною датою здійснення таких операцій, зменшити деталізацію інформації про контрагентів;
3) викласти в новій редакції форми звітів щодо роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном відповідно до вимог Державної регуляторної служби України;
4) законодавчо закріпити можливість подання уточнюючого звіту до 10 числа місяця, наступного за звітним.

Проект регуляторного акта та аналіз його регуляторного впливу можна прочитати: http://www.minfin.gov.ua/news/view/proekty-rehuliatornykh-aktiv-dlia-obhovorennia?category=aspekti-roboti

Зауваження та пропозиції стосовно змісту приймають у письмовій та електронній формі протягом місяця: Міністерство фінансів України (за адресою: вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, e-mail: pavlyuksg@minfin.gov.ua), Державна регуляторна служба України (вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua)

Дмитро Анголюк поінформував, що за результатами проведених консультацій з суб’єктами господарювання Черкаської області були отримані, узагальнені та направлені на адресу Державної фіскальної служби України зауваження до наказу №49. Зокрема опитані відмітили, що на даний час не врегульовано питання відображення збільшення або зменшення залишків товару (наприклад внаслідок повернення товару постачальнику, псування, знищення, виявлення нестач та/або надлишків); відсутні норми допустимої похибки при складанні звітів; не передбачено паперовий вигляд звітності та подання уточнюючих звітів.

Начальник профільного підрозділу закликав суб’єктів господарювання, які подають звітність за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ, до набрання чинності змін до такої звітності, звертатись до нього за роз’ясненнями та допомогою за номером (0472) 33-91-85 .

Нагадаємо, наказ Міністерства фінансів України від 11.02.2016 №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 3 березня 2016 року за  №340/28470, розроблено на виконання частини третьої статті 16 Закону України від 19 грудня 1995 року №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». За наказом №49 звітність за формами №№1-РС, 2-РС, 3-РС, 1-ОА, 1-ОТ, 1-РА та 1-РТ подається починаючи з травня ц.р. щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним. Останній звіт був поданий за серпень по строку 9 вересня 2016 року. Звіт подається засобами електронного зв’язку у порядку, передбаченому для податкової звітності, до органу ДФС за місцем реєстрації суб’єкта господарювання. Подання уточнюючих звітів не передбачено. Виправлені звіти приймаються тільки до настання граничного терміну звітування. Відповідальність за неподання, несвоєчасне подання цієї звітності або подання звітності з недостовірними відомостями – штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...