Фахівці головного управління ДФС у Черкаській області радять платникам, які застосовують трансфертне ціноутворення, починати готуватись до складення Звіту про контрольовані операції.

Днями поширено відео консультацію з даного приводу для платників та профільних працівників державних податкових інспекцій. Тему виклали начальник відділу адміністрування податку на прибуток, місцевих податків, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб Ольга Пилипенко та завідувач сектору перевірок трансфертного ціноутворення управління аудиту Олег Степанов.

Тема стосується відносно невеликого кола платників, проте деякі допускають і помилки, і порушення. А відповідальність дуже значна. Зокрема щодо звітності:

300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, - у разі неподання (несвоєчасного подання) звіту про контрольовані операції. За 2016 рік це 413 400 грн.;

1 відсоток суми контрольованих операцій, незадекларованих у поданому звіті про контрольовані операції, але не більше 300 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі незадекларовані контрольовані операції. За 2016 рік не більше 413 400 грн.);

3 відсотки суми контрольованих операцій, щодо яких не була подана документація, визначена п.п. 39.4.6 п. 39.4 ст. 39 ПКУ, але не більше 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, за всі контрольовані операції, здійснені у відповідному звітному році. За 2016 рік до 275 600 грн.)

Варто пам’ятати і про особливість періоду, за який може бути перевірене підприємство, в ході податкового контролю з питань повноти нарахування і сплати податків під час здійснення контрольованих операцій – 2555 днів або 7 років.

Відео дивіться на каналі проекту «Допомога платнику» в YouTube:

Тези, презентації та відповіді на запитання завантажуйте: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/274045.html Додаткові питання платники і колеги можуть ставити у коментарях до відео або направляти за адресою help_payer@ukr.net

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...