До кінця року відсьогодні залишилось 20 днів, а робочих ще менше. Всім, хто має не закритими питання нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску, радимо обов’язково переглянути актуальну відео консультацію ГУ ДФС у Черкаській області «Відповіді на ваші запитання: ПДФО, військовий збір, ЄСВ».

Лектори, начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, майнових податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Віталій Лушников та заступник начальника відділу контрольно-перевірочної роботи та організації та проведення перевірок суб’єктів декларування в деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру Наталія Бойко нагадали про обов’язковість підвищення роботодавцями розмірів окладів працівників у зв’язку із підвищенням у грудні мінімальної заробітної плати, необхідності проведення відрахувань за грудень з підвищеної зарплати, а ФОП, які сплачують єдиний внесок за себе на рівні мінімального, – перерахувати за грудень 352 грн. внеску, як це передбачено згідно закону.

Також нагадано громадянам, які мають право на податкову знижку за наслідками 2015 року, обов’язково до 31 грудня поточного року подати відповідну декларацію про доходи та копії підтвердних документів (для прискорення перерахунку).

Тим, хто досі не сплатив за різних обставин визначені у деклараціях податкові зобов’язання з ПДФО та військового збору за 2015 рік, слід встигнути розрахуватись з боргами до нового року. Це нагадування стосується і платників податку на нерухомість та земельного податку.

До 16 грудня підприємцям, які бажають наступного року застосовувати спрощену систему оподаткування, або перейти на іншу групу, необхідно обов’язково подати відповідну заяву. Навпаки, якщо ФОП – платник єдиного податку бажає відмовитись від застосування цієї системи, в обов’язковому порядку подає заяву про відмову до 21 грудня.

І ще нагадування державним службовцям, які уже незабаром складатимуть електронні декларації за 2016 рік та не мають електронних ключів. У Черкаській області безкоштовні ЕЦП від фіскальної служби оформлюють лише два пункти – в обласному центрі і Звенигородці. Протягом дня вони можуть надати послуги не більше 60 клієнтам. Тож суб’єктам декларування уже зараз необхідно правильно спланувати свій час для отримання ключів.

Відео дивіться тут:

Тези, таблички для самоконтролю та відповіді на 50 запитань завантажуйте: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/277595.html

Чекаємо додаткових питань від платників і колег за адресою help_payer@ukr.net

Також, готуються до запису і вийдуть найближчим часом відео огляди нових податкових декларацій, за якими платники звітуватимуть наступного року: декларації про майновий стан і доходи, зміненої згідно наказу Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 та декларації акцизного податку (наказ Міністерства фінансів України від 26.09.2016 №841).

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...