Громадянам, які мають право на податкову знижку за наслідками 2015 року необхідно подати відповідну декларацію про доходи та копії підтвердних документів (для прискорення перерахунку) до 31 грудня поточного.

Ті, хто не встигне цього зробити, втратять право на нарахування податкової знижки за 2015 рік, адже згідно норм Податкового кодексу України, таке право на наступні роки не переноситься. Про це нагадав начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, майнових податків і зборів з фізичних осіб управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Віталій Лушников.

Декларації про майновий стан і доходи слід надавати до податкової інспекції за місцем податкової адреси (реєстрації) декларанта. Форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 (можна завантажити за посиланням: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1298-15).

Перелік витрат платника, дозволених до включення до податкової знижки, визначено ст. 166 Податкового кодексу України. Так, за 2015 рік дозволено до включення до податкової знижки наступні витрати:

- частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом;

- пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям (розмір внесків не повинен перевищувати 4% від суми загального оподаткованого доходу за звітний рік);

- суму коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання (понесені у 2015 році витрати на здобуття середньої професійної або вищої освіти платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення не повинні перевищувати 1710 грн, у розрахунку за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року);

- страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення (понесені у 2015 році витрати не повинні перевищувати у розрахунку за кожний з повних чи не повних місяців звітного податкового року, протягом яких діяв договір страхування, при страхуванні платника – 1710 грн, при страхуванні члена сім’ї платника податку першого ступеня споріднення – 855 грн;

- суму витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій (включається сума витрат не більша, ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік);

- суму витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

- суму коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива;

- суму витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

В.Лушников розповів, що на даний час жителі Черкаської області подали 4425 декларацій для реалізації права на податкову знижку, у яких заявлено до повернення 5,35 млн.грн. 3900 декларантів уже отримали 5,12 млн.грн.

Водночас 32902 декларації про отримані за 2015 рік доходи подали черкащани, які зобов’язані їх задекларувати. Загальна сума задекларованих доходів за минулий рік за деклараціями 1139,3 млн.гривень. За цими деклараціями до місцевих бюджетів надійде 31,852 мільйони гривень податку на доходи фізосіб та 6,130 млн.грн. військового збору. На даний час сплачено 29,1 млн.грн. ПДФО та 6 млн.грн. військового збору.

Понадмільйонні статки за 2015 рік задекларували 51 житель області, які отримали 270,4 мільйони гривень доходів і сплатили 2,1 млн.грн. ПДФО та 408 тис.грн. військового збору.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...