Про особливості справляння земельного податку та орендної плати за землю, а також єдиного податку четвертої групи у 2017 році поінформувала заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, місцевих податків, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Ганна Балабан. Також вона зробила огляд типових помилок при заповненні платниками відповідних декларацій, надала роз’яснення по звітності і відповіла на запитання за темою.

Так, з 1 січня 2017 року діють збільшені ставки податку для четвертої групи залежно від категорії (типу) земель. Видалено норму пп. 2921.3 Податкового кодексу, яка передбачала, що підставою для нарахування єдиного податку платникам 4 групи є дані державного земельного кадастру та/або дані з державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Цього року не потрібно індексувати нормативну грошову оцінку сільськогосподарських угідь (коефіцієнт 1), а нормативну грошову оцінку земель несільськогосподарського призначення – індексувати на коефіцієнт 1,06.

Виключені із переліку пільговиків національні та державні дендрологічні парки і навпаки, надані за певних умов пільги дитячим санаторно-курортним закладам, державним та комунальним центрам олімпійської підготовки, школам вищої спортивної майстерності тощо.

Суттєві зміни відбулись щодо землевласників – фізичних осіб. Тепер фізична особа, яка має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, до 1 травня поточного року може подати письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельної ділянки для застосування пільги. Також передбачено проведення звірки з ДФС щодо розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку; права на користування пільгою зі сплати податку; розміру ставки податку та нарахованої суми податку.

Узагальнено норму щодо мінімальної суми річної орендної плати за землю. Якщо раніше вона не могла бути менше 3% нормативної грошової оцінки, то з 1 січня 2017 року не може бути меншою розміру земельного податку, встановленого для відповідної категорії земельних ділянок на відповідній території.

Докладно про це, а також про заповнення податкової декларації з плати за землю та платника єдиного податку четвертої групи (а їх здавати уже незабаром по строку 20 лютого) дивіться відео огляд тут

Презентація, тези, відповіді на запитання: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/282317.html

Додаткові питання ставте у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Дякуємо усім учасникам проекту «Допомога платнику». Ми працюємо для вас!

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...