За перший місяць року Черкаська область спрямувала до бюджетів усіх рівнів 772,9 млн. гривень податків і зборів, тим самим збільшивши минулорічний показник у 2,3 раза або на 435 млн.грн. У тому числі до державного бюджету зібрано 421,1 млн. грн., до місцевих – 351,8 млн.грн. Також сплачено 234 млн.грн. єдиного соціального внеску. Основні показники роботи фіскальної служби області повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

«До держбюджету забезпечено податків на 295 млн. грн. (у 3,3 раза) більше січня 2016 року. До місцевих бюджетів – на 140 млн. грн. (у 1,7 раза) більше, ніж у січні 2016 року», – зазначив начальник головного управління ДФС у Черкаської області.

Він відмітив, що фіскальна служба області забезпечує стабільне надходження податків до бюджетів і позитивну динаміку надходжень.

Так, за січень п.р. забезпечено надходження 227,9 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. У тому числі 57 млн.грн. ПДФО перераховано до державного бюджету України, 170,9 млн.грн. – до місцевих бюджетів. Окрім того до державного бюджету перераховано 18 млн.грн. військового збору.

Щодо податку на додану вартість, то за січень зібрано 330,4 млн.грн. цього податку з вироблених в Україні товарів. «Це найбільший показник із початку адміністрування ПДВ. Цьогорічний січневий збір ПДВ у майже у 5 разів або на 259,3 млн.грн. більший за показник січня минулого року», – сказав Максим Криштопа і додав, що частка ПДВ у доходах зведеного бюджету склала 43%, державного – 78 відсотків.

Платники, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 86,4 млн.грн. єдиного податку – на 43,6 млн.грн. або у 2 раза більше, ніж у січні минулого року. Земельний податок та орендна плата перерахована в сумі 50,3 млн.грн. – більше на 13,9 млн.грн. (у 1,4 раза). Також місцеві бюджети отримали 32,6 млн.грн. акцизного податку з роздрібу, що на 14,8 млн.грн. або у 1,8 раза більше.

«Я дякую платникам, які сумлінно сплачують податки і тим самим забезпечують стабільність бюджету, сприяють вирішенню найважливіших соціальних питань та посилюють економічну безпеку нашої країни», – зазначив М.Криштопа.

Він нагадав, що наразі триває кампанія декларування доходів за 2016 рік і закликав черкащан, які зобов’язані задекларувати доходи, виконати свій конституційний обов’язок. Детальні консультації та практичну допомогу декларанти можуть отримати у найближчому центрі обслуговування платників.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...