Черговий вебінар ГУ ДФС у Черкаській області для декларантів – юридичних осіб, за пропозиціями з місць та у зв’язку із значною кількість запитань.

Як визначити зобов’язання з податку на нерухомість для правильного заповнення декларації? Де знайти чинне рішення місцевої ради? Які пільги з транспортного податку на 2017 рік та чи потрібно платити податок з нового авто, вартість якого менша за 1,2 млн.грн.? І чому для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель береться індекс у 100% при розрахунку земельного податку та 112,4% – єдиного податку 4 групи.

Відповіді на ці та інші питання, актуальні для складання податкових декларацій з податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки, транспортного податку та єдиного податку 4 групи висвітлила заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, місцевих податків, екологічного податку та рентної плати управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області Ганна Балабан.

Актуальне відео викладено тут:

Презентація, тези, відповіді на запитання: http://ck.sfs.gov.ua/anonsi-ark/10830.html

Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

На прохання платників податку на нерухомість нижче наведений приклад обрахунку податку за 1 кв.м. (для м.Черкаси та Хлипнівки Звенигородського району):

1. згідно чинного рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-136 ставка податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості установлена у 1% від мінімальної зарплати на 1 січня поточного року. Рахуємо суму податку на нерухомість до сплати до прийняття рішення за Законом №1791: 3200 Х 1%= 32 грн., застосовуємо коефіцієнт 0,5 і отримуємо до сплати 16 грн. за 1 кв.м.

2. згідно чинного рішення Хлипнівської сільської ради Звенигородського району від 31.01.2017 №10-1/VII, яке прийняте за Законом №1791 ставка податку для об’єктів житлової нерухомості, яка перебуває у власності юридичних осіб установлена у 0,1% від мінімальної зарплати на 1 січня поточного року; нежитлової нерухомості, яка перебуває у власності юридичних осіб установлена у 0,5% від мінімальної зарплати на 1 січня поточного року. Рахуємо суму податку на житлову нерухомість до сплати: 3200 Х 0,1% = 3,2 грн. за 1 кв.м. Рахуємо суму податку на нежитлову нерухомість до сплати: 3200 Х 0,5% = 16 грн. за 1 кв.м.

Ганна Балабан наголосила, що платникам податку на нерухомість для правильного обрахунку податку за 2017 рік слід обов’язково подивитись рішення свого органу місцевого самоврядування та до прийняття нового рішення про встановлення ставок на 2017 рік за Законом №1791 застосовувати при розрахунку сум до сплати коефіцієнт 0,5 до чинних ставок, як це показано у прикладах. Чинні рішення (у т.ч. прийняті за Законом №1791) оприлюднені на сайтах органів місцевого самоврядування.

На черзі – тематичний вебінар для неприбуткових організацій. Питання для висвітлення чекаємо за адресою help_payer@ukr.net Підписка на канал «Допомога платнику»: https://www.youtube.com/channel/UCKJFJnNkoRLlDwMm0nUi8Nw

Слідкуйте за анонсами. Ми працюємо для вас!
Головне управління ДФС у Черкаській області
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...