Для отримання дотації за лютий заяву можна подати до 1 квітня 2017 року

Це стосується сільськогосподарських товаровиробників, які мають право на бюджетну дотацію, але ще не подали заяви і наразі не внесені до Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Днями набрали чинності актуальні для сільгосптоваровиробників постанова Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 №179 «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а також порядку надання відповідної інформації Державною фіскальною службою та Державною казначейською службою» та постанова Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року №178 «Деякі питання виплати бюджетної дотації для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції». Вказані постанови опубліковані в газеті «Урядовий кур’єр» від 24.03.2017 №56.

Згідно з п.1 постанови №178 бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції надається сільськогосподарським товаровиробникам і за результатами діяльності у лютому 2017 року.

Дотація за лютий надається платникам, які станом на 31 грудня 2016 року були внесені до реєстру суб’єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства відповідно до статті 209 Податкового кодексу України і станом на 1 березня 2017 року зареєстровані як платники податку на додану вартість та провадили види діяльності, визначені у пункті 161.3 статті 161 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Умова отримання дотації для вказаних платників за лютий – подана до 1 квітня 2017 року заява про внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації за встановленою Міністерством фінансів формою з обов’язковим зазначенням реквізитів поточних банківських рахунків для перерахування бюджетної дотації.

Як і куди подати заяву

Заява може бути подана у паперовому вигляді до державної податкової інспекції за основним місцем обліку або засобами електронного зв’язку в електронній формі через Електронний кабінет платника або «Єдине вікно подання електронної звітності».

Як отримати детальну інформацію щодо бюджетної дотації

Детально про отримання бюджетної дотації у 2017 році дізнавайтесь у спеціальних відео оглядах головного управління ДФС у Черкаській області на каналі «Допомога платнику» в Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCKJFJnNkoRLlDwMm0nUi8Nw

Березневі огляди за актуальною для сільгосптоваровиробників за темою на сьогодні налічують 10,5 тисяч переглядів на каналі.

Додаткові запитання можна поставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net Крім того до 31 березня 2017 року питання можна поставити і за номером телефону 33-91-34 (0472).

Посилання для самостійного вивчення постанов №№178-179. Постанова №178:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249842940

Посилання на постанову №179:

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249843245

На сьогодні сільськогосподарські товаровиробники Черкаської області подали 159 заяв для внесення до Реєстру отримувачів бюджетної дотації. Зареєстровані 50, відмовлено трьом та 14 запропоновано повторно подати заяву.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...