9 лютого – останній день подання податкової декларації про майновий стан і доходи по фізичними особами – підприємцями на загальній системі оподаткування та податкової декларації платника єдиного податку ФОП - платники єдиного податку 3 групи.

Рекомендуємо до перегляду відео останнього семінару за темою. Заступник начальника відділу аналізу та прогнозування надходжень податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС у Черкаській області Віталій Лушников та заступник начальника відділу комунікацій управління організації роботи Ванда Житнич розповіли про особливості річної звітності підприємців, зробили наголос на помилках, які допускають декларанти та пояснили на прикладах, як їх запобігти.

7 важливих нагадувань

1) Термін надсилання декларації поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення для осіб, які звітують про строку 9 лютого уже минув – не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку, тобто не пізніше 4 лютого.

2) Декларація про майновий стан і доходи подається за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №556 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859» - за оновленою формою.

3) В декларації ФОП зобов’язаний зазначити всі доходи за 2017 рік. Тобто поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначатися інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, в тому числі відомості про нерухоме та рухоме майно. В іншому випадку підприємцю треба обов’язково подати уточнення (а по строку 09.02.2018 для осіб, які вже прозвітували – нову звітну), донарахувати податкові зобов’язання з ПДФО і військового збору і сплатити їх, з врахуванням самостійно нарахованого штрафу.

4) Новостворений у 2017 році підприємець на загальній системі оподаткування повинен двічі відзвітувати за 2017 рік. Першу податкову декларацію він зобов’язаний був скласти за результатами звітного кварталу, в якому розпочата підприємницька діяльність (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу) та річну податкову декларацію про майновий стан і доходи – по строку 9 лютого.

5) По строку 9 лютого зобов’язані подати декларацію про майновий стан і новостворені у 2017 році платники 1 та 2 груп єдиного податку. Загалом же новостворені у 2017 році ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування першої та другої групи зобов’язані подати три податкові Декларації, причому одну необхідно було подати за період з моменту державної реєстрації до періоду обрання спрощеної системи оподаткування за результатами звітного кварталу, в якому розпочато таку діяльність.

6) 9 лютого 2018 року – граничний термін подання ФОП Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за 2017 рік (Додаток 5) з таблицею 1 – ФОП на загальній системі, з таблицею 2 – ФОП – платники єдиного податку, з таблицею 3 – самозайняті особи. При цьому ФОП, які звітного року перебували на загальній і спрощеній системах, подають Додаток 5 з таблицями 1 та 2. ФОП, які звітного року перебували на загальній/спрощеній системах та самозайнятими особами, подають Додаток 5 з таблицями 1/2 та 3

7) 9 лютого 2018 року – граничний термін сплати ФОП на загальній системі оподаткування зобов'язані єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2017 рік.

Докладно про це та інше дивіться тут:

«Податкова звітність ФОП і громадян (з прикладами). Основні помилки» – лектор Віталій Лушников

«Особливості подання звітності окремими категоріями декларантів» – лектор Ванда Житнич

Презентації, тези, таблички змін – 2018: http://ck.sfs.gov.ua/zahodi-dlya-platnikiv/

Додаткові питання ставте у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Ще раз про терміни подання декларацій. По строку 9 лютого звітують фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування та ФОП - платники єдиного податку 3 групи; по строку 1 березня – платники єдиного податку 1 та 2 групи; до 1 травня – громадяни, які зобов’язані декларувати доходи та особи, які провадять незалежну професійну діяльність і до 31 грудня – громадяни для реалізації права на податкову знижку за 2017 рік.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій управління організації роботи

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...