• Центри обслуговування вже не працюють по суботах
  • З листопада електронний ключ платники оформлюватимуть особисто – делегувати вказане право іншій особі навіть за довіреністю не передбачається
  • Триває тестування інформаційної системи E-Receipt – у процесі встановлені випадки невідповідності виданих споживачам чеків

Детально про це та інші новації

Нагадуємо платникам на зміни в режимі роботи центрів обслуговування платників. Так, за наказом Державної фіскальної служби України від 04.10.2018 №644, яким внесено зміни до Примірного положення про Центр обслуговування платників, ЦОП у суботу не працюють.

Прийом відвідувачів ЦОП – з понеділка по четвер з 9 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв., у п’ятницю – з 9 год. 00 хв. до 16 год. 45 хв.

Обідня перерва – з 13 год. 00 хв. До 13 год. 45 хв.

Рекомендуємо громадянам та бізнесу активно користуватися зручними електронними сервісами ДФС. ІТС «Електронний кабінет» у режимі 24/7 забезпечує цілий спектр безкоштовних послуг, частина з яких надається без електронної ідентифікації користувача, без відвідування центрів обслуговування платників та забезпечує можливість отримувати у режимі реального часу доступ до інформації з реєстрів та електронних систем ДФС. Вхід до Електронного кабінету: https://cabinet.sfs.gov.ua/

За повідомленням Акредитованого центру сертифікації ключів goo.gl/NP8XwU з 7 листопада 2018 року набирає чинності Закон України від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» Пунктом 2 статті 22 цього закону встановлено, що ідентифікація фізичної особи, яка звернулася за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється за умови її особистої присутності за паспортом громадянина України або за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Таким чином, починаючи з 07.11.2018 отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю (в т.ч. посвідченою нотаріально) буде неможливо.

Про організаційні та процедурні засади діяльності Комісії Державної фіскальної служби України щодо прийняття рішень про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, про повноваження регіональних комісій читайте у нещодавно оприлюдненому наказі ДФС України від 03.08.2018 №523: goo.gl/FXVhJc

З 25 вересня платники тестують інформаційну систему ДФС E-Receipt. Завдяки електронному сервісу «Пошук фіскального чека» вони мають змогу оперативно отримати інформацію про здійснені розрахункові операції у будь-якій торгівельній точці будь-якого населеного пункту країни. За час тестування сервісу встановлені випадки невідповідності отриманих споживачами розрахункових документів при здійсненні готівкових розрахунків електронним копіям цих розрахункових документів, які передані відповідними РРО до ДФС. Для з’ясування причин такої невідповідності органами ДФС організовано проведення контрольно-перевірочних заходів.

Просимо споживачів у разі відсутності або невідповідності реквізитів чеків на сервері ДФС наявному розрахунковому документу направляти до ДФС письмові звернення із цих питань з додаванням копій отриманих розрахункових документів для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів. Крім того, електронний лист із прикріпленим фото чеку треба надіслати і у разі отримання користувачами фіскального чеку, який викликає сумнів.

Нагадаємо, що сервіс знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету за посиланням: cabinet.sfs.gov.ua/cashregs/check доступ 24/7/365 без ідентифікації особи.

Для пошуку та перегляду фіскального касового чеку необхідно ввести: фіскальний номер РРО дату та час видачі чеку (для традиційних РРО). Пошук електронного чеку здійснюється за його фіскальним номером та датою.

Прочитати про інформаційну систему ДФС E-Receipt: goo.gl/fpXMdW

Також радимо прочитати про головні податкові події жовтня, серед яких підвищення цін на окремі алкогольні напої, початок комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення, Національний агрофорум від «Вісника»: goo.gl/PhKKaf

Які наслідки роботи без оформлення трудових відносин (на конкретних прикладах) читайте: goo.gl/9KmzRo

Фаховий коментар про перевірки ДФС за розпорядженням №649-р: goo.gl/RdT6dY У вівторок вийде коментар для новостворених підприємців. Також готується і вийде наприкінці тижня відео коментар про зміни до порядків застосування РРО та КОРО.

Головне управління ДФС у Черкаській області,
відділ комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...