З метою безумовного виконання вказівок та завдань, поставлених керівництвом Державної фіскальної служби України та забезпечення економічної складової діяльності підрозділів податкової міліції оперативним управлінням та слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області у 2019 році вжито ряд організаційно-практичних заходів щодо протидії злочинності у сфері оподаткування, митній та бюджетній сферах забезпечення надходження коштів до бюджету за рахунок боротьби з тіньовою економікою, а також заходів щодо детінізації ринку підакцизної продукції.

Так, у 2019 році за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції слідчими підрозділами правоохоронних органів до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 38 кримінальних проваджень, з них яких 26 – категорії тяжких та особливо тяжких. За ухилення від сплати податків зареєстровано 17 кримінальних правопорушень, з яких 10 – за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Також у звітному році встановлено 2 факти вчинення злочину в складі організованих груп, матеріали кримінальних проваджень щодо діяльності яких направлено до суду. За результатами розгляду 1-го кримінального провадження в суді винесено обвинувальний вирок, засуджено 3-ох осіб з конфіскацією фальсифікованих товарно – матеріальних цінностей (ЛГВ та спирту) орієнтовною вартістю 1,1 млн. гривень. З метою забезпечення максимального відшкодування завданих кримінальними правопорушеннями державі збитків, у кримінальних
провадженнях накладено арешт на майно правопорушників у сумі 5,9 млн. грн., з них у закінчених провадженнях – 3,2 млн. гривень.

За 2019 рік слідчім управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області за результатами проведеного досудового розслідування до суду направлено 17 кримінальних проваджень, з яких 10 – шляхом звернення до суду з обвинувальним актом, матеріали 2-ох кримінальних проваджень направлено до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків у розмірі 3,3 млн. гривень.

З метою очищення ринку алкогольних напоїв та нафтопродуктів від фальсифікату працівниками податкової міліції у 2019 році виявлено та припинено діяльність 6-ти підпільних цехів, з яких 5 – по виробництву лікеро-горілчаної продукції та 1 цех – з виготовлення, зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалів. Припинено діяльність 40 нелегальних АЗС.

З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 45,5 млн. грн., у т.ч.:

  • 1 тис. 122,5 дал спирту на суму 2,3 млн. грн.;
  • 4 100 дал алкогольних напоїв на суму 7,7 млн. грн.;
  • 8 тис. 476 пачок тютюнових виробів та 1 тис. 955 кг тютюнової сировини та махорки на суму 3,6 млн. грн.;
  • 1 тис. 139,8 тонни паливно-мастильних матеріалів на суму 30,3 млн. гривень.

З метою знешкодження незаконних схем мінімізації сплати податків, ліквідовано діяльність міжрегіонального «конвертаційного центру» з обсягом проконвертованих коштів 75 млн. гривень. Встановлено 39 підприємств–користувачів послуг «конвертаційного центру», на даний час відпрацьовано 5,2 млн. гривень неправомірно сформованого податкового кредиту з ПДВ.

В ході відпрацювання схем незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість за матеріалами оперативних співробітників області з початку року внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень до ЄРДР та розпочато 7 досудових розслідування, пов’язаних з ухиленням від сплати ПДВ на суму 8,0 млн. грн., з яких відшкодовано – 3,2 млн. грн., зменшена до відшкодування незаконно заявлена сума ПДВ у розмірі 12,8 млн. гривень.

З метою захисту інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній сфері, за матеріалами оперативних працівників податкової міліції області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження по 11 фактах вчинення правопорушень у сфері держзакупівель, пов’язаних з незаконним отриманням бюджетних коштів та нецільовим їх використанням на суму більше 9,9 млн. гривень. Тривають досудові розслідування, вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Головне управління ДПС у Черкаській області,
Сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...