Актуальний коментар Головного управління ДПС у Черкаській області щодо механізму надання довідки про відсутність заборгованості з платежів.

Звертаємо увагу, що Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733 затверджено Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Порядок № 733).

Таким чином, довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка), що надається відповідно до Порядку №733 формується за відсутності у платника за даними інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати та/або заборгованості з платежів (у тому числі розстрочених, відстрочених, реструктуризованих), контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Для отримання Довідки платникові необхідно подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі - Заява) за встановленою формою.

Також інформуємо, що у зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 Центрів обслуговування платників області надають адміністративні послуги виключно в онлайн режимі.

Тому, з метою отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, радимо користуватись засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь – якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Зазначимо, що створити та надіслати Заяву можливо у меню «Заяви, запити для отримання інформації» при цьому, з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано.

Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування. У Довідці обов’язково зазначається термін її дії.

Слід зазначити, що для допомоги платникам податків Державна податкова служба випустила 6 відеоурок з роз’ясненням як подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості, який можна переглянути за посиланнями:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6153.html

https://youtu.be/g3M1TsVr1S8

https://www.facebook.com/107383900636180/videos/685039742249060/

Також, закликаємо платників податків Черкащини не допускати формування податкового боргу та проводити своєчасну звірку стану розрахунків з державним та місцевим бюджетами, зборами та єдиного внесу.

Наголошуємо, що своєчасна сплата податків, зборів та обов’язкових платежів є запорукою добробуту усіх громадян. Сплачені податки – це вчасно виплачені пенсії, соціальні виплати, зарплати, у тому числі медичним працівникам, які працюють в складних умовах боротьби з коронавірусною хворобою (COVID – 19).

Посилання на Наказ № 733: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1102-18

Головне управління ДПС у Черкаській області,
Сектор комунікацій

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...