Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що Законом України від 16.01.2020 № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України (далі - ПКУ) щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Так, відповідно до змін збільшено час для подання платниками єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5 на 3 % – за 10 днів до початку календарного кварталу, в якому застосовуватиметься ставка, замість 15 днів.

У разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму 1 020 грн на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, можливе анулювання реєстрації платником єдиного податку в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Обмежено поширення пільги із земельного податку для платників І – ІІІ груп при наданні ними нерухомого майна в оренду – з 01.07.2020 р. у платників єдиного податку першої – третьої груп, які набули у власність або у постійне користування земельну ділянку та надають її та/або нерухоме майно, що знаходиться на такій земельній ділянці, в оренду, виникає обов’язок сплачувати земельний податок та надавати податкову декларацію з плати за землю на загальних підставах за всю земельну ділянку.

Відповідні зміни внесені до пп.297.1.4 ст. 297 ПКУ, згідно з якими платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з 01.07.2020 з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої – третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).

Посилання на Закон України №466-ІХ:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/466-20

Головне управління ДПС у Черкаській області
Відділ пресслужби, інформаційної політики та
адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління


 

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...