Начальник Головного управління ДПС у Черкаській області Антон Царюк та начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва 14 липня 2021 року провели нараду з метою об’єднання зусиль у напрямі протидії незадекларованої праці.

Антон Царюк повідомив, що на виконання доручення Першого віце-прем’єр-міністра економіки України Олексія Любченка посилено роз’яснювальні та контрольно-перевірочні заходи Держпраці при взаємодії з ДПС, які почали давати вагомі результати, а саме: кількість повідомлень про прийняття на роботу найманих працівників збільшилась на 50% в порівнянні з попередніми періодами.

Заходи взаємодії податківців та Держпраці спрямовані на детінізацію ринку праці, обміну інформацією, необхідною для забезпечення ефективної організації роботи щодо детінізації ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Зазначені заходи будуть продовжуватись, адже, як зазначив Олексій Любченко: « Найчастіше зарплатню «в конвертах» платять у сферах сільського господарства, будівництва та торгівлі. Через недобросовісність роботодавців, мільйони громадян позбавлені можливості захистити свої соціально-трудові права, а бюджет недоотримав мільярди гривень надходжень».

Учасники наради обговорили напрями проведення спільної роботи, організацію заходів з питань виявлення неоформлених трудових відносин, актуальні питання визначення переліку суб’єктів господарювання, які мають ризики використання незадекларованої праці.

ДПС проводить постійний моніторинг ймовірних ризиків використання праці неоформлених у встановленому порядку працівників. Результати такого моніторингу будуть використані в ході контрольно-перевірочних заходів органів ДПС та додатково передані Держпраці для відповідного реагування.

У полі зору ДПС та Держпраці є роботодавці, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятись від декларування найманих працівників. Держпраці надано Головним управлінням ДПС у Черкаській області критерії, за якими суб’єкт господарювання може бути віднесений до суб’єктів з високим ступенем ризику використання незадекларованої праці.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...