Заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Анатолій Мовчан провів зустріч з головами територіальних громад та з начальниками ДПІ Уманського району в м. Умань, в рамках пілотного проєкту по взаємодії з територіальними громадами (далі - ТГ) для покращення адміністрування місцевих податків і збільшення надходжень до місцевих бюджетів (бюджетів громад) за участі голів Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука та Уманської районної ради Віталія Олійника.

Заступник начальника ГУ ДПС в Черкаській області наголосив, що одним з пріоритетних завдань управління є побудова ефективної взаємодії з територіальними громадами Черкащини в питанні мобілізації та підвищення податкових надходжень до місцевих бюджетів.

На засіданні обговорено проблемні питання та недоліки які перешкоджають залученню до їх бюджетів максимально можливих обсягів фінансових ресурсів. Розглянуто конкретні приклади існуючих невикористаних резервів із збільшення доходів та визначено механізми залучення додаткових коштів до бюджетів громад.

Під час інформування щодо додаткових надходжень за рахунок опрацювання резервів надходжень та розширення бази оподаткування Анатолій Мовчан зазначив, що всього по ТГ Уманського району додатково нараховано 47,5 млн гривень.

Також відмітив, що податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки по фізичним особам додатково оподатковано 612 об’єктів нерухомості площею 139,2 тис. кв. м на суму 2,7 млн грн, по юридичним особам виявлено 103 об’єкта площею 158,4 тис. кв. м та додатково задекларовано 1,8 млн грн податку.

Результати впровадження пілотного проєкту показали резерви збільшення надходжень до місцевих бюджетів та, відповідно, підвищення фінансової спроможності місцевих громад.

На завершення заходу Анатолій Мовчан проінформував щодо особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься до 1 вересня 2022 року.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...