Подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Черкаській області у зв’язку з численним зверненнями щодо порядку виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в умовах воєнного стану повідомляє, що Національним агентством з питань запобігання корупції (далі - НАЗК), з урахуванням положень Закону України від 03 березня 2022 року №2115-ІХ «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», видано Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів контролю в умовах воєнного стану (подання декларацій, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента, проведення перевірок) від 07.03.2022 №4 (далі - Роз’яснення від 07.03.2022 №4).

Відповідно до Роз’яснення від 07.03.2022 №4 встановлено, що декларації усіх типів подаються протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни. Таким чином, це положення застосовуються і до декларацій при звільненні (якщо звільнення відбулось під час дії воєнного стану), і для декларацій кандидата на посаду (якщо особу призначено на вакантну посаду державної служби або служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану).

Такі ж строки застосовуються і до подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента.

При цьому за кожним фактом отримання доходу, придбання майна або здійснення видатку суб’єктом декларування на суму, яка перевищую 50 ПМ, а також відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента після припинення чи скасування воєнного стану, відповідні повідомлення подаються у відповідності до вимог Закону України «Про запобігання корупції», тобто протягом 10 календарних днів з моменту настання відповідної події.

Також звертаємо увагу, що відповідно до положень ст. 253 Цивільного кодексу України початок перебігу строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якої виник її початок. Згідно з ч. 3 ст. 254 Цивільного кодексу України строк, що визначений місяцями, спливає у відповідне число останнього місяця строку.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...