Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що з 10 жовтня 2022 року набув чинності Закон України від 20 вересня 2022 року № 2600-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об'єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому".

Установлено порядок оподаткування ПДФО доходу від операцій з неподільним об'єктом незавершеного будівництва/майбутнім об'єктом нерухомості, подільним об'єктом незавершеного будівництва та з відступлення прав вимоги за договором купівлі-продажу неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, щодо якого сплачено частково ціну та зареєстровано обтяження речових прав на користь покупця.

Так, визначено, що вказаний дохід оподатковується за ставкою 18% та водночас може бути зменшений на документально підтверджені витрати.

Звертаємо увагу, що в новій редакції викладено пп. та п. до ст. 172 Податкового кодексу, щодо порядку оподаткування операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна, неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, подільного об'єкта незавершеного будівництва та відступлення прав за договором купівлі-продажу неподільного об'єкта незавершеного будівництва/майбутнього об'єкта нерухомості, щодо якого сплачено частково ціну та зареєстровано обтяження речових прав на користь покупця.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...