Поняття «конфлікт інтересів» є однією з найпопулярніших тем, щодо якої державні службовці звертаються за роз’ясненнями антикорупційного законодавства до уповноважених підрозділів. Розуміння того, що таке конфлікт інтересів, його природа та складові, є надзвичайно важливим, адже конфлікт інтересів лежить в основі всіх корупційних злочинів та більшості корупційних правопорушень.

У державних службовців можуть виникати сумніви щодо наявності чи відсутності у них конфлікту інтересів під час здійснення своїх посадових обов’язків. Ці ж питання часто виникають і у громадян щодо державних службовців.

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) прагне, аби вимоги законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів були зрозумілими для посадовців та всіх громадян, що допоможе зменшити кількість корупційних правопорушень.

Тому НАЗК розробило новий сервіс: тест для визначення наявності/відсутності конфлікту інтересів.

Інтерактивний тест допоможе державним службовцям оперативно розібратися у багатьох типових проблемних ситуаціях та вчасно ідентифікувати конфлікт інтересів.

Тест не дасть відповіді на всі питання, але стане орієнтиром для посадовців, як визначити у себе наявність конфлікту інтересів.

Під час проходження тесту можна скористатися примітками, у яких наведено пояснення термінів, а також переглянути приклади.

Якщо тест покаже, що конфлікт інтересів наявний – наведено алгоритм дій, які необхідно зробити, щоб не допустити корупційного правопорушення.

Тест розміщений на офіційному вебсайті НАЗК та доступний за посиланням.

Більше про конфлікт інтересів можна дізнатися безпосередньо у працівників відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС або у відповідному розділі Бази знань НАЗК: https://wiki.nazk.gov.ua/category/konflikt-interesiv/.

Державна податкова служба України
Головне управління
ДПС у Черкаській області

Каталог предприятий

Каталог предприятий г.Черкассы и Черкасской области

...
Новости

Черкасские независимые новости

...
Інформація ДПС

Інформація Державної податкової служби

...
Інформація ФДМ

Інформація Фонду Державного майна

...
Налоговая справка ГФС

Архив налоговой справки

...
Установка спутникового телевидения
Городская справка

Информационно-справочный раздел г. Черкассы

...
Фотогалерея

Фотогалерея г.Черкассы и Черкасской области

...
Услуги портала

Услуги информационно-делового портала city.ck.ua

...